[ Letnje škole jezika u inostranstvu za mlade ] 26 Maj, 2016 16:35

Ukoliko planirate da upišete kurs jezika u inostranstvu, najbolja preporuka Vam je iskustvo prethodnih polaznika. Ukoliko Vas zanima kako je Egidinoj polaznici Zorici bilo na kursu nemačkog jezika u Berlinu, pročitajte utisak koji sledi!

„GLS je škola koja ima dobro osmišljen program za spontano oslobađanje pri izražavanju na nemačkom jeziku. Posle dve nedelje kursa na naprednom nivou, sa većom lakoćom govorim nemački jezik, tečnije i preciznije. Kada se pohađa standardni kurs, nastavu drže dva nastavnika, pa je zanimljivo to što imaju različite pristupe i sa svakim od njih se na različit način usvajaju nova pravila i proširuje se vokabular. Pošto postoji veliko interesovanje za GLS, grupe su od oko 10-12 učenika, što je jedino što meni nije odgovaralo, ali i samo okruženje u kojem se sve vreme govori tim jezikom znači mnogo.

Škola organizuje svakodnevne vannastavne aktivnosti, kao što su predavanja, posete muzejima, izložbama, obilasci grada.

To je jedan način da se upozna Berlin i da se istovremeno uči jezik, jer su i vannastavne aktivnosti na nemačkom jeziku.

Ukoliko se odabere smeštaj u nekoj od porodica u Berlinu, može se videti kako ona funkcioniše, pri čemu postoji mogućnost da će se putovati do škole, ali se i na taj način upoznaje njihov transportni sistem i sve njegove prednosti.

Pozdrav :)

Zorica“

 Ukoliko volite nemački jezik i želite da ga naučite i usavršite, Egida vam može pomoći u tome. Nemački možete učiti u školama u Nemačkoj i Austriji. Više o kursevima nemačkog i školama u ovim gradovima saznajte klikom na: škole nemačkog u Nemačkoj i škola nemačkog u Austriji.

[ Letnje škole jezika u inostranstvu za mlade ] 20 Maj, 2016 15:00
  1. Kina je četvrta po veličini zemlja na svetu (posle Rusije, Kanade i SAD).
  2. Toalet papir je izmišljen u Kini krajem 1300. godine i u to vreme koristili su ga isključivo vladari.
  3. Kinezi su izumeli papir, kompas i barut.
  4. Uprkos svojoj veličini, Kina se nalazi u jednoj vremenskoj zoni.
  5. Najvećem broju stanovnika Kine hobi je sakupljanje poštanskih markica.
  6. U Kini je otkriven sladoled, a priča se da je recept za ovu poslasticu sa sobom u Evropu doneo Marko Polo.
  7. Najstariji komad papira u svetu je pronađen u Kini i datira od drugog ili prvog pre veka pre Hrista. Taj papir je bio toliko izdržljiv da se ponekad koristio za odeću, pa čak i za lako naoružanje.
  8. U drevnoj Kini, verovali su da ogledala mogu da zaštite svoje vlasnike od zla, tako što čine skrivene duhove vidljivim i otkrivaju tajne koje krije budućnost.
  9. Potrošnja pečuraka je zabeležena u kineskim istorijskim dokumentima pre više od 3.000 godina. Kina proizvodi čak 60% vrsta pečuraka koje postoje u svetu.
  10. Crvena boja kod Kineza simbolizuje sreću.

 

Ukoliko razmatrate opciju učenja kineskog jezika, Egida International Vam u tome može pomoći. Najbolji način da savladate kineski jezik jeste da upišete kurs jezika u Kini, gde ćete ga i učiti na nastavi i imati priliku da ga čujete i izvan predavanja. Više o školi kineskog jezika, kao i kursevima koje možete pohađati saznajte klikom na: škola kineskog jezika u Pekingu.

 

[ Letnje škole jezika u inostranstvu za mlade ] 11 Maj, 2016 12:36

Barselona je  grad smešten na Mediteranskog obali, glavni je grad Katalonije, drugi najveći grad u Španiji, te jedan od njenih najvažnijih ekonomskih centara. Barselona je specifična po mnogo čemu, pre svega po mediteranskoj klimi koja donosi umerene zime i topla i suva leta. Ovaj grad ima  ukupno 7 plaža od kojih se izdvajaju  Sant Sebastia i Barceloneta. Obe plaže dugačke su 1100 metara i spadaju u najfrekventnije, najveće i najstarije place ovog grada.

 

Kulturni život grada počeo je da se razvija još 2000 godina unazad. Danas, Barselona je prepoznatljiva po nekoliko građevinskih znamenitosti koje ujedno predstavljaju i moderni razvoj arhitekture grada. Reč je o svetski poznatoj crkvi Sagrada Familia u starom delu grada, te specifičnim neboderima Torre Mapfre i Torre Agbar visokim 154 m. Pored navedenog, tokom boravka u Barseloni svakako treba videti i nekoliko gradskih kulturnih utočišta popout Gran Teatre del LiceuTeatre Lliure i Palau de la Musica Catalana koje imaju svetski renome.

 

Dok boravite u Barseloni, uvek je dobro iskoristiti vreme i da usavšite znanje španskog jezika, ukoliko ga već učite, a kurs jezika možete upisati i ukoliko ste apsolutni početnik.  

Egida International direktni je predstavnik škole Camino i posluje po zvaničnim cenovnicima škole, pa kurs jezika možete upisati vrlo jednostavno, kontaktiranjem poslovnica u Beogradu ili Novom Sadu. Škola nalazi se u samom centru grada, na oko par minuta pešaka od poznatog trga Plaza Calatuna, dok se u blizini škole nalazi se čuveno Gaudijevo zdanje. Zgrada škole je prostrana sa svetlim učionicama, klimatizovana i sa visokim standardom. Škola poseduje školski internet kafe sa besplatnim pristupom internetu, privatno dvorište i terasu na vrhu zgrade koja je odlična za odmor nakon nastave.

 

Nastava se održava u malim grupama od maksimalnih 10 polaznika po grupi, dok je prosečan broj polaznika oko 7.

Kurseve španskog jezika drže fakultetski obrazovani profesori sa završenom specijalizacijom u predavanju španskog kao stranog jezika. Sa velikom pažnjom posvećuju se svakom polazniku pojedinačno i prate napredak svakog ponaosob, uz uvažavanje kulturoloških razlika. Nastavno osoblje koristi najmodernije pedagoške metode pri nastavi.

Vreme van nastave – Sama lokacija škole čini da su sve poznate znamenitosti Barselone na dohvat ruke. Škola koristi svoju prednost i u popodnevnim časovima organizujući izlete i šetnje gradom sa svojim vodičima, časove salse i flamenka, večeri španskog filma, internacionalne večeri na kojima polaznici diskutuju o kulturi i običajima zemalja iz kojih potiču i druge.

Više informacija o kursevima i smeštaju saznajte klikom na: učenje španskog u Barseloni.