Zadovoljstvo nam je kada se naši polaznici sa kurseva jezika u inostranstvu vrate puni pozitivnih utisaka i sa željom da ponovo putuju preko Egide. Prenosimo vam drugi deo utisaka naše polaznice sa kursa engleskog jezika u  školi Sprachcaffe na Malti:

Što se tiče nastave, opuštena atmosfera sve vreme na času a ipak se dosta gradiva pređe. Profesori su mladi, i dosta gestakuliraju kada predaju. To je baš primetno.

U mojoj školi engleskog sam na kraju odslušavanja kursa za FCE, u oktobru bi trebalo da polažem. Tako da mi je na Malti sve bilo već viđeno i jednostavno od gradiva.

Loše sam uradila test pre Malte, a znam i zašto.. Radila sam ga na poslu u poslednjem momentu, tako da su me drugi dan premestili u grupu sledećeg nivoa.

Meni je zapravo vredela „svakodnevica“. Mind your head! To nikada neću zaboraviti! Kada sam izlazila iz kombija (vodič je to lepo izgovorio) ali ja sam to zapamtila tek kada sam odvalila doooobro glavom o krov kombija.

Strašno, ali nisam znala kako se kaže slamčica! U bistrou, želela sam ledenu kafu  u većoj čaši sa svim dodacima koje inače stavljaju samo sa više vode.. sve lepo objasnim… muzika jaka, društvo iza mene… a ja ne znam kako se kaže slamčica!!! Nagnem se preko šanka i prstom uperim, I tako zapamtim straw!!

Na feribotu (dok sam išla prema ostrvu Gozo) sedela sam pored bakice koja je nežno tepala bebici… Nikada u školi nisam čula kako se tepa detetu.. To sam primenila igrajući se dvogodišnjom devojčicom  od jednog konobara u bistrou.

Sama činjenica da dve nedelje (osim Skype…) nisam progovorila srpski, znači, opuštanje u komunkaciji, razbijanje blokada u glavi…

…Na slikama pored bazena i ispred bistroa je atmosfera na pauzi…. da, da iz učionice na bazen!

…Tu su i moje cimerke iz Japana i Brazila.

…I slika sa „tičerkom“ i društvom iz grupe.

…Pogledajate datum izvođenja opere Bohema… teško je do karata doći.

…Jelovnik iz bistroa

…Raspored u kojoj smo učionici… sve je istaknuto na tabli i sve piše… Sredom okače spisak naših imena i vreme  poletanja aviona i vreme kada će vozač doći po nas.
Inače, glavni „krivac“ za moj boravak na Malti je Nemanja Brdar, teacher, koji je doneo vaš katalog na čas i ubedio me da to vredi i da moje godine nisu prepreka.

Pozdrav,

Stanka

Ukoliko već niste, prvi deo utisaka  pročitajte klikom na: kurs engleskog na Malti!